Nieuws

'Vrouwen en mannen moeten gescheiden in de kerk zitten'

Organist Wim Magré
Het is beter als mannen en vrouwen in de kerk niet bij elkaar in de banken zitten. Dat zegt organist Wim Magré uit Elburg op zijn Facebookpagina.
ELBURG - Het is beter als mannen en vrouwen in de kerk niet bij elkaar in de banken zitten. Dat zegt organist Wim Magré uit Elburg op zijn Facebookpagina.
'Het zingen gaat dan ook veel beter', vertelt de organist, die een bekendheid is in protestants Nederland. 'In koren staan mannen en vrouwen ook op een aparte plek. Daardoor gaat het zingen veel beter en harmonieuzer, omdat de lage stemmen en hoge stemmen bij elkaar staan'. Ook zouden mannen en vrouwen minder snel worden afgeleid door de andere sekse.

Boze reacties op 'geintje'

Zijn pleidooi voor scheiding in de kerkbanken roept veel reacties op. 'Ook boze reacties', zegt Magré, 'sommige mensen zeggen dat ik terug wil naar de middeleeuwen. Vroeger zaten mannen en vrouwen inderdaad gescheiden in de kerk. Dat is door de apostelen in de vroegchristelijke kerk ingevoerd.'
De organist is een beetje beduusd van de vele reacties na zijn pleidooi.  'Mijn oproep is meer bedoeld als geintje. Ik wilde kijken wat het zou oproepen'.