Provincie: 130 km/uur goed voor economie

ARNHEM - De provincie Gelderland is het eens met de snelheidsverhoging van 120 naar 130 km/uur.

Die zou goed zijn voor het versterken van de economie.

Wel vraagt de provincie daarbij aandacht voor de mogelijke gevolgen voor het milieu. Het vorige college in Gelderland was juist fel tegen de snelheidsverhoging.

Aanstaande dinsdag stuurt het college een brief naar minister Schultz van Haegen, waarin het de eigen expertise aanbiedt in de onderzoeken van de minister naar de gevolgen van de verhoging voor de verkeersveiligheid en de natuur.

Protest
Op het stadhuis in Nijmegen overhandigde de werkgroep 'A73 Dukenburg Nijmegen' woensdagavond ruim 1000 handtekeningen aan wethouder Beerten. Inwoners van het Nijmeegse stadsdeel zijn bang voor geluids- en stankoverlast als de voorgenomen snelheidsverhoging naar 130 km/uur op de A73 doorgaat. Het gemeentebestuur is ook fel tegen, omdat harder rijden milieuvervuilend zou zijn. Ook zou het voor automobilisten moeilijk zijn om zich aan te passen aan de lage snelheid in de stad. Het stadsbestuur heeft in een brief aan de minister gevraagd om overleg. Ook in Heumen is een werkgroep opgezet tegen de snelheidsverhoging op de A73.

Bij andere snelwegen zijn er ook gemeenten die van zich laten horen. Zo heeft Harderwijk bezwaar gemaakt tegen de voorgenomen snelheidsverhoging op de A28 en Wijchen noemt een mogelijke verhoging op de A50 onverantwoord.


Zie ook:

Meer over dit onderwerp:
Provincie Nieuws
Deel dit artikel: