Koepelgevangenis Arnhem vanaf vandaag leeg

ARNHEM - Na 129 jaar als gevangenis te hebben gediend, komt locatie De Berg, alias De Koepel van Arnhem, vanaf vandaag leeg te staan. Alle gedetineerden zijn dan overgeplaatst naar andere penitentiaire inrichtingen.

De koepel sluit niet, maar blijft voorlopig beschikbaar voor het onderbrengen van gedetineerden, indien daar plotseling behoefte aan zou zijn. Vorige week hoorde de laatste groep gedetineerden dat ze hun spullen moesten pakken.

De sluiting van de Arnhemse koepel maakt deel uit van het Masterplan gevangeniswezen 2013-2018, waarin is besloten een aantal gevangenissen en instellingen in Nederland te sluiten.

Minder gedetineerden

Door onder meer de verminderde instroom van gedetineerden is in de loop van het jaar al besloten de leegstand te concentreren. Vandaag stromen de laatste gedetineerden uit.

De Koepel sluit niet, maar komt leeg te staan. Tot 1 januari 2016 blijft het gebouw een penitentiaire instelling, waar eventueel nog gedetineerden ondergebracht kunnen worden. Het Penitentiair Trajecten Centrum blijft voorlopig ook nog bestaan.

Locatie De Berg is een onderdeel van Penitentiaire Instellingen Arnhem. De andere locatie, locatie Zuid, blijft gewoon geopend.

Meer over dit onderwerp:
Arnhem Justitie
Deel dit artikel: