NS: twee keer zoveel passagiers in nachttreinen Nijmegen-Utrecht nodig

NIJMEGEN - Er zijn twee keer zoveel passagiers nodig om de nachttreinen tussen Nijmegen en Utrecht rendabel te maken. Dat zegt een woordvoerster van de NS.

Sinds eind vorig jaar rijdt de laatste trein van Utrecht naar Nijmegen om 1.57 uur. In de andere richting rijden om 0.57 uur en 1.57 uur treinen van Nijmegen naar de Randstad. In beide richtingen zitten elke avond gemiddeld in totaal 140 mensen in de nachttreinen.

'Meer uitgaanspubliek bereiken'

'We zijn niet geheel ontevreden, het is een opstartperiode', benadrukt de NS-woordvoerster. 'We kijken het eerst aan. We zijn nu een halfjaar onderweg en de proef duurt drie jaar.' Wel geeft ze aan dat de NS meer ruchtbaarheid aan de nachttreinen gaat geven: 'Er komen posters op de stations Arnhem en Nijmegen. En er komt een promotiecampagne richting studenten en net afgestudeerden, omdat we meer uitgaanspubliek willen bereiken.'

Uit cijfers van de NS blijkt dat minder dan een vijfde van de passagiers uitgaanspubliek is. De meeste reizigers (bijna de helft) komen terug van een bezoek aan familie of vrienden.

De provincie Gelderland betaalt mee aan de nachttreinen.

 

Meer over dit onderwerp:
Nijmegen Openbaar vervoer
Deel dit artikel: