Vierdaagsefeesten: chillen aan de Kaaij of hakkûh op de Party Animals?

NIJMEGEN - De derde dag van de Nijmeegse Vierdaagse zit er op. De laatste wandelaars zijn binnen, maar de Vierdaagsefeesten zijn nog in volle gang. Lees hier alles over de Vierdaagse en de feesten in de binnenstad van Nijmegen

23.59 uur We sluiten het liveblog na een avond met bijzondere optredens en veel gezelligheid. Vrijdag zijn we er weer vroeg bij voor de laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse: de Dag van Cuijk.

23.45 uur Het is gezellig druk in de stad, meldt de politie. Rond 22.00 uur zijn de lichtkranten bij Koningsplein even aangezet in verband met grote drukte. Op andere locaties in de stad spreidde het publiek zich goed.

Er zijn vanavond 5 mensen aangehouden. 1 persoon werd nog gezocht door de politie voor andere zaken, 2 personen werden aangehouden voor mishandeling, 1 persoon omdat hij of zij zich niet kon legitimeren, 1 persoon werd in de boeien geslagen voor het opgeven van een valse naam.  

23.30 uur Geen idee wat hier precies gebeurt, maar het ziet er uit als een feestje!

23.15 uur Gezellig druk op de Vierdaagsefeesten.

23.00 uur De Vierdaagse heeft beelden online gezet van de veertiende editie van de wandelmars. Bekijk hier de beelden uit 1924 en het commentaar.

22.45 uur Lichtkunstenaar en dichter Lumen van Stralen projecteert haar gedichten op de Waalbrug bij de kaay.

22.30 uur Xander de Buisonjé is wel in voor een geintje, en verslaggever George Borghouts kwam daar live op het podium achter toen de zanger zijn camera afpakte. Filmpje!

22.15 uur Party Animals op de Grote Markt. Hakkuuuuuuuh!

22.04 uur Het is druk in het centrum van Nijmegen.

22.00 uur De Vierdaagse heeft beelden online gezet van de veertiende editie van de wandelmars. Bekijk de beelden uit 1924 en het commentaar.

21.45 uur Hierdoor raken mensen dus verslaafd aan de Vierdaagse.

21.44 uur Daar is maar één medicijn voor; volgend jaar weer meedoen.

21.30 uur Opnieuw alcoholcontroles rond Nijmegen.

21.15 uur We hebben een kleine selectie gemaakt van lekkere wandelnummers voor de laatste dag van de Vierdaagse. Hier alvast een klein voorproefje, de rest van de suggesties vind je hier.

21.00 uur 'Ga spelen!' wordt er geroepen, terwijl Danny Vera vertelt over zijn geboorteplaats Middelburg. 'Laten we dat maar doen dan', reageert de zanger. Zijn repertoire bestaat uit gevoelige, op country gebaseerde nummers en zijn diepe stem lijkt te zijn gemaakt voor de prachtige akoestiek van de Stevenskerk.

20.50 uur Wandelaar Marco Geijtenbeek bereidt zich voor op de laatste dag van de Vierdaagse; met krachtvoer.

20.45 uur Xander de Buisonje treedt om 21.30 uur op bij de Vierdaagsefeesten in Nijmegen. De oud-Volumiazanger wil een feestje bouwen op Matrixx Live aan de Kade. Vanmiddag sprak hij al met radiopresentator Ronald van den Bosch op Radio Gelderland. Later vanavond een interview en concertbeelden op de website.

20.30 uur Van plan om vrijdag ook de wandelaars aan te moedigen op de Via Gladiola? Pak de trein of houd rekening met extra drukte op de wegen rond Nijmegen. De ANWB waarschuwt dat er ook dit jaar (vooral op vrijdag) extra files rond de Waalstad kunnen staan.

20.15 uur Emotioneel en mooi moment in het Vierdaagse Journaal. Dennis heeft het de afgelopen jaren niet makkelijk gehad. Maar zijn Mireille sleept hem er door. Vandaag vroeg hij haar ten huwelijk langs de route van de Vierdaagse en wij waren erbij.

20.00 uur Verslaggever Ellen Kamphorst vat de dag samen.

19.45 uur Een Apache van het Defensie Helikopter Commando heeft vandaag tijdens een oefening opnames gemaakt boven de route van de Vierdaagse. 

19.30 uur Op de derde dag van de Nijmeegse Vierdaagse zijn 795 niet op tijd over de finish gekomen of uitgevallen. Vrijdag kunnen 40.298 wandelaars beginnen aan de laatste marsdag van de 99e Vierdaagse.

Bekijk het aantal uitvallers per dag van de afgelopen 10 jaar in deze handige infographic.

19.15 uur Op de Van Schaeck Mathonsingel (in de buurt van het NS-station in Nijmegen) stond vandaag ineens deze interactieve afvalbak. Met muziek en geluid worden 'nette mensen' beloond.

19.00 uur Het 4Daagse Journaal is iedere avond te zien op TV om 18.20. Maar nu ook online terug te kijken.

18.50 uur De eerste burgers mogen over de pontonbrug bij Cuijk.

18.45 uur Wat is er vanavond te doen op de Vierdaagsefeesten? We hebben een kleine selectie gemaakt uit de artiesten die vanavond op 37 verschillende podia in het centrum van Nijmegen spelen.

18.30 uur Bewegend beeld van de werkzaamheden aan de pontonbrug bij Cuijk.

18.15 uur Defensie treft de laatste voorbereidingen voor het leggen van de pontonbrug. Morgen lopen meer dan 40.000 wandelaars over de tijdelijke brug bij Cuijck.

18.00 uur Feest op de Wedren. De sfeer is goed en veel wandelaars kunnen nog dansen op de muziek van de fanfarekorpsen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
4Daagse Liveblog 2015 Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: