Nieuws

De ochtend van de laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse

NIJMEGEN - Het is de laatste dag van de 99ste Vierdaagse. De eerste deelnemers hebben hun evenement al weer achter de rug en hebben de zegetocht op de Via Gladiola volbracht. In dit blog houden we u op de hoogte van de verrichtingen van de lopers onderweg naar het felbegeerde Vierdaagsekruisje.
12.59 uur Wij gaan ons opmaken voor de intocht en dat doen wij hier. Gaat u mee?
12.45 uur De wandelaars krijgen een warm onthaal op de Via Gladiola!
12.35 uur Urenlang lopen, met allerlei mensen die je niet kent. En als je pech hebt zit het weer ook niet mee.Waarom doen we dit eigenlijk? Sportpsycholoog Rico Schuijers geeft hierop antwoord.
12.26 uur Bent u gisteren gefotografeerd door de selfiecamera van Omroep Gelderland? Bekijk het hier!
12.22 uur Een voorproefje van het Vierdaagsejournaal van vanavond:
12.20 uur TV Gelderland zendt de intocht vanaf 14.00 uur live uit. Commentaar: Corine van Dijk. Op de Via Gladiola staan Harm Edens en Sonja Booms.
11.55 uur Het begint wel héél gezellig te worden op de Wedren.
11.45 uur Intussen wordt het ook gezellig in Lichtenvoorde. Want ook op de Zwarte Cross barst het feest los.
11.42 uur Even doorbijten...
11.38 uur In Cuijk is het erg druk. Wandelaars gaan volledig uit hun dak.
11.30 uur Het is best druk op de pontonbrug bij Cuijk, die woensdagochtend is neergelegd.
11.15 uur Zoals u ziet, er zijn genoeg mogelijkheden om even de benen te strekken. Daar kunnen deze Deense militairen over meepraten.
11.05 uur BREKEND! De Vierdaagseorganisatie heeft officieel het predicaat koninklijk aangevraagd, want volgend jaar is de honderdste editie. Hoe dat aanvragen in zijn werk gaat, leest u hier.

11.02 uur Bennie Bouwhuis, de eerste binnenkomer. FILMPJUH!

10.50 uur Everyone's a winner!
10.40 uur Klapt u mee?
10.38 uur Nu op Radio Gelderland:
10.25 uur De eerste vrouw is ook binnen: Evita Bilkerdijk uit Maastricht.

10.23 uur Die durft...

10.20 uur De politie hield afgelopen nacht 11 mensen aan op de Vierdaagsefeesten. Het nieuwsbericht op onze site vindt u hier.
10.12 uur Wat kunt u vanavond onder meer verwachten in het Vierdaagsejournaal? Monique en Hélène vonden de stille intocht vanwege de MH17-ramp heel gepast, maar wilden hun uitgelopen Vierdaagse toch graag vieren. Daarom hebben ze allebei een tatoeage van een gladiool op hun rug laten zetten.
10.08 uur Bij Tonnie Spee. In Malden.
09.57 uur Hou vol!
9.49 uur Je kunt op de Wedren van de vloer eten.
9.45 uur Inmiddels blikt het tweetal gebroederlijk terug op de laatste dag van de Vierdaagse.
9.39 uur 'Winnaar' Bennie Bouwhuis uit Overdinkel heeft de Vierdaagse zes keer gelopen als militair. Dit jaar voltooide hij ook zijn zesde Vierdaagse als rolstoeler. Bouwhuis kreeg in 2005 een ski-ongeluk waardoor hij in een rolstoel terechtkwam.
9.34 uur Verslaggever Richard van der Made bij de finish:
9.25 uur De Brit Simon Brownlee is vandaag niet als eerste op de Wedren, maar hij is wel de snelste wandelaar.
9.15 uur En zo ziet dat eruit.
9.10 uur De eerste binnenkomer is een feit! Zo meteen meer.
8.50 uur Nog even een terugblik op de Dag van Groesbeek:
8.46 uur Over afval gesproken...
8.40 uur In Overasselt gaat het goed, merkt Laurens Tijink. En onderweg merkt ook Marco Geijtenbeek dat er weinig problemen zijn. 'Ik zie bijna geen strips waar paracetamol in heeft gezeten.'
8.30 uur Breek de dag, tik een eitje.
8.26 uur We krijgen een telefoontje van een oudere luisteraar, een aardige vrouw in Zevenaar. 'Heb je kapotte voeten? Doe er maizena op.'
8.17 uur  De Zingende Prullenbak
De Vierdaagse zorgt traditiegetrouw voor veel afval. Maar hoe zorg je dat het afval niet op de straat, maar in de afvalbak terecht komt? Een bureau bedacht een 'interactieve prullenbak.'
8.06 uur Pardon?
7.45 uur  Nu op Radio Gelderland: ZINGUH!!!!
7.25 uur Vergeleken met een jaar geleden lijken meer wandelaars de Vierdaagse uit te lopen. Tot en met dag 3 zijn er 2386 lopers uitgevallen. In 2014 hadden na drie dagen 2876 wandelaars er de brui aan gegeven.Op e dag van de intocht vallen de minste wandelaars uit. Dat waren er vorig jaar 227.

7.11 uur (Tweet van uw liveblogger van dienst - zijn vrouw is trouwens jarig vandaag. Feliciteren mag) FF Wachten!

6.57 uur We zitten ook op Facebook en berichten daar over de Vierdaagse. Laat een reactie achter en deel de berichten! En zit u op Twitter? Vermeld bij uw foto's en filmpjes #4dgld.
6.50 uur Gisteren het Vierdaagsejournaal gemist? Hieronder kunt u terugkijken. Probeer het maar eens droog te houden bij het iteam dat collega Ruben van der Scheer maakte met uitvaller Dennis. Maar wat een mooi slot!
6.42 uur Verslaggever George Borghouts had gisteravond bij het optreden van Xander de Buisonjé zijn '5 seconds of fame'.
6.35 uur De Vierdaagse heeft ook een keerzijde. Later vanochtend maar eens informeren bij de politie wat er precies is gebeurd.
6.30 uur De lopers moeten vandaag bij Cuijk de Maas over. En dat gebeurt over een ponton. Verslaggever George Borghouts was bij de aanleg ervan.
6.18 uur Onze Vierdaagseloper en -collega Marco Geijtenbeek is vrolijk! Hij loopt met zijn zus Nathalie en ze zijn in het gezelschap van zingende militairen. 'Het doet wel een beetje pijn, maar eigenlijk gaat het wel makkelijk.'
6.15 uur De eerste lopers komen bij verslaggever Laurens Tijink langs. Laurens staat in Overasselt bij restaurant Sint Walrick.
6.08 uur Even wat inspiratie nodig voor onderweg? Hier een favoriet van uw liveblogger. Veel wandelplezier!
6.01 uur Vandaag mogen 40.298 wandelaars vanaf 4.00 beginnen aan de laatste wandeldag van de 99e editie van de Nijmeegse Vierdaagse. De route loopt via Cuijk, waar de wandelaars traditiegetrouw de Maas over zullen steken met een pontonbrug. Daarna lopen de wandelaars terug naar Nijmegen. De Sint Annastraat wordt op vrijdag omgedoopt tot Via Gladiola, waarover de lopers hun laatste kilometers lopen naar de finish op de Wedren.
6.00 uur Goedemorgen! Het liveblog is geopend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!