Nieuws

Gemeente komt in actie na zelfdodingen onder jongeren in Wezep

Het Noord-Veluwse dorp Wezep is in de greep van zelfdoding onder jongeren. Sinds vorig jaar hebben 5 van hen, ze zijn tussen 16 en 21 jaar, zich van het leven beroofd.
WEZEP - Het Noord-Veluwse dorp Wezep is in de greep van zelfdoding onder jongeren. Sinds vorig jaar hebben 5 van hen, ze zijn tussen 16 en 21 jaar, zich van het leven beroofd.
Er is een taskforce gevormd om dit probleem, dat een enorme impact heeft, op te lossen. Daarin zitten onder meer de gemeente Oldebroek waar Wezep deel van uitmaakt, twee moeders van overleden kinderen, een jongerenwerker en een dominee.
Burgemeester Hoogendoorn van Oldebroek zegt: 'In het dorp heerst een cultuur van er niet over willen praten. Maar dat lost het probleem niet op.'

Sommigen kenden elkaar

Een aantal van de jongeren kende elkaar, vertelt hij. Over de reden waarom ze uit het leven zijn gestapt: 'Oorzaak en gevolg zijn moeilijk vast te stellen. Jongeren hebben allerlei problemen: geen werk, opleidingen die mislukken, relaties die stukgaan. Ze voelen zich zinloos, zien geen perspectief meer.'
Burgemeester Hoogendoorn op Radio Gelderland:
In Nederland is het aantal zelfdodingen sinds 2007 met 25 procent gestegen, blijkt uit cijfers van het CBS.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!