MH17-slachtoffer Rowen Bats in Zutphen gecremeerd

ZUTPHEN - MH17-slachtoffer Rowen Bats is zaterdagmiddag gecremeerd in zijn woonplaats Zutphen. Rowen werd slechts twaalf jaar.

500 mensen

Zo'n 500 mensen verzamelden zich bij crematorium De Omarming, onder wie veel klasgenootjes en jongens van zijn voetbalclub. In een erehaag wachtten zij de rouwauto op, die onder begeleiding van twee politiemotoren aankwam.

Videoschermen en EHBO'ers

Rowens familie riep eerder belangstellenden op extra water en een hoofddeksel mee te nemen naar de uitvaart. Buiten waren videoschermen geplaatst waarop de uitvaart te zien was.Vanwege de warmte waren watertappunten ingericht en er was een EHBO-post.

Vanwege de warmte wilde iedereen het liefst naar binnen. Een klein aantal mensen keek vanaf het veld bij het crematorium naar de uitvaart.

Van twee niet-Gelderse MH17-slachtoffers is nog steeds niets gevonden, de vrees is dat dat ook niet meer gaat gebeuren.

Scholier, voetballer, skater

Rowen Bats zat samen met zijn moeder en haar partner in het vliegtuig, 17 juli vorig jaar. De jongen woonde bij zijn vader en stiefmoeder in Zutphen en was net klaar met groep acht van de Lea Dasbergschool. Ook voetbalde hij fanatiek bij FC Zutphen en was hij veel te vinden op de skatebaan in de wijk Leesten.

De uitvaartdienst voor Rowen begon om 14.00 uur. Voorafgaand aan de dienst reed de rouwauto vanaf het huis van Rowen langs zijn school, voetbalclub en skatebaan naar het crematorium.

Op vrijdag 17 juli, precies een jaar na de ramp, wordt bij de skatebaan op de Canadasingel een monument voor Rowen Bats onthuld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Zutphen Nieuws
Deel dit artikel: