Demis Roussos Museum in Nijkerk komt er, hoe dan ook

NIJKERK - Het was even onzeker, maar het komt er: het Demis Roussos Museum in Nijkerk. Er wordt al hard gewerkt. 'We zijn druk bezig met breken', zei initiatiefnemer Bert van Breda dinsdagmorgen.

Van Breda verwacht dat het museum eind oktober open kan. Er zijn onder meer gouden platen te zien, die door Roussos' kinderen Emily en Cyril beschikbaar zijn gesteld. Ook worden er kledingstukken, foto's en tv-beelden getoond. Van Breda richt in het pand ook een studio in voor gouweouwezender 192TV, waarvan hij de oprichter is.

Kaftans en hoge stem

De wereldberoemde Griekse zanger, bekend om zijn forse postuur, kaftans en hoge stem, overleed begin dit jaar op 68-jarige leeftijd. Van Breda, die sinds 1985 diens platen uitgeeft, wil hem al enige tijd eren met een museum.

Maar er was een probleem: een beheerdersappartement in het pand mag van de gemeente niet en voor Van Breda is dat 'absolute noodzaak', zei hij twee maanden geleden.

Van Breda heeft een aanvraag ingediend voor een bestemmingswijziging voor het pand aan de Oude Barneveldseweg. Hij denkt nu dat het goed komt. 'En anders doen we het op een andere manier.'

 

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Cultuur Nijkerk
Deel dit artikel: