Jerry van Ewijk wil topscorer worden van Jupiler League

ARNHEM - Het was een bliksemtransfer. De overgang van Jerry van Ewijk naar Go Ahead Eagles. De talentvolle Arnhemmer kreeg geen nieuw contract bij De Graafschap dat verrassend promoveerde, terwijl de club uit Deventer afzakte naar de Jupiler League. Toch verwacht Van Ewijk, die drie jaar tekende, de juiste stap gezet te hebben.

'Go Ahead gaf me direct een heel goed gevoel en heeft al mijn twijfels weggenomen. Ik denk dat dit de juiste club is voor mij om het nog beter te doen dan vorig seizoen.'

'Go Ahead is goede uitdaging'

Bij De Graafschap draaide Van Ewijk een goed seizoen. Hij scoorde achttien keer, maar raakte in de play-offs zijn basisplaats kwijt. De Doetinchemse club deed hem nooit een nieuwe aanbieding. 'Ook omdat ik het zelf afhield. Ik heb al vroeg gezegd dat ik naar de eredivisie wilde. Zij zijn verder gaan kijken en niet meer bij mij teruggekomen. Of dat wrang is voor mij? Ach, ik weet niet. Het maakt nu niet meer uit. Go Ahead is weer een goede uitdaging voor mij. Wat ik hier wil, is belangrijk zijn voor de ploeg. Daarnaast heb je je eigen doel. Dat is goals maken. Ik wil topscorer worden van de Jupiler League. Dat moet kunnen ja', zegt de aanvaller zonder blikken of blozen.

'Europees voetbal is leuk en uniek'

Van Ewijk keek vanmiddag in Epe met de complete selectie naar de loting van de voorronde Europa League. Go Ahead mag daarin op 2 en 9 juli spelen op basis van het Fair Play klassement van de UEFA. Uit de koker in Zwitserland rolde het Hongaarse Ferencváros, vooral een grote club uit het verleden. Van Ewijk vindt het prima. 'Misschien een beetje raar, maar het is wel heel leuk en uniek. Hongarije is onbekend. Bij Ferencváros hebben wel een paar Nederlanders gespeeld zoals Valpoort en Jenner. Daar ken je ze van. Het is misschien wel de moeilijkste tegenstander die we konden treffen', aldus Van Ewijk op het trainingscomplex SV Epe, waar Go Ahead voorlopig traint.

Meer over dit onderwerp:
Arnhem Doetinchem Sport
Deel dit artikel: