Gezin weer terug in Tiel na busongeluk in Portugal: 'we willen met rust worden gelaten'

TIEL - In de bus die woensdagavond verongelukte in de buurt van het Portugese Albufeira, zat ook een gezin uit Tiel.

De familie is inmiddels weer thuis, maar wil niet met naam en toenaam worden genoemd. 'We willen met rust gelaten worden', benadrukt de moeder van het gezin. 'We hebben geen behoefte aan allerlei telefoontjes. Die krijgen we nu al veel van familie en vrienden die willen weten hoe het gaat.'

Vier doden

Woensdagavond laat schiet de touringcar met daarin tientallen Nederlandse toeristen van de snelweg in Portugal. De bus belandt onder een viaduct vlak bij de stad Albufeira. Het ongeluk kost vier passagiers het leven. Meerdere inzittenden raken gewond.

'Gordels zijn onze redding geweest'

Aan boord was ook het Tielse gezin. Haar man, dochter en zijzelf. 'Onze dochter is gewond geraakt aan haar been. Ze heeft een wond die twee keer per dag wordt schoongemaakt door een verpleger. Daarnaast krijgt ze antibiotica en pijnstillers', vertelt moeder. Zelf komt ze er met wat builen en schrammen vanaf. Haar man heeft niets. 'We zaten in de gordels en dat is onze redding geweest.'

'Chauffeur reed veel te hard'

De Tielse zat achter de buschauffeur tijdens de rit. 'Ik vond dat hij veel te hard reed en slingerde over de weg.' Het ongeluk beschrijft ze kort: 'Verschrikkelijk, dat je dan zo snel mogelijk die bus uit moet, over een dode heen. Wij waren bang dat de bus nog zou ontploffen. Gelukkig gebeurde dat niet. Daarna werd onze dochter ook nog naar een ander ziekenhuis gebracht dan wij. En dan dat ziekenhuis, zo verouderd', blikt moeder terug.

Vooral rusten

De vakantie hebben ze afgebroken. Ook omdat hun dochter nog verpleging nodig heeft. 'Ze is ontslagen uit het ziekenhuis, dus het is nu vooral een kwestie van rusten', aldus moeder.

Meer over dit onderwerp:
Ongeval Tiel
Deel dit artikel:

Reageren