Nieuws

Wat is er dit weekend te doen in Gelderland?

ARNHEM - U wilt er dit weekend eventjes uit, maar waar is er wat leuks te beleven? Omroep Gelderland helpt u een handje. Een selectie:
Liefhebbers van ronkende motoren kunnen zaterdag en zondag terecht op vliegveld Teuge voor het evenement Wings, Wheels & Goggles. Hoogtepunt is een rally, waaraan vooroorlogse auto's en oude vliegtuigen meedoen. Zondag is op tv bij Omroep Gelderland een registratie te zien, vanaf 18.20 uur en dan elk uur herhaald.
In het centrum van Elst is zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur het NK voor straatmuzikanten. Er zijn 34 deelnemers. De winnaar wordt om 17.00 uur bekendgemaakt, waarna diverse deelnemers nog enkele nummers spelen op een podium. Ook staan in het centrum allerlei kraampjes, waar volgens de organisatie de zintuigen worden geprikkeld.
In Beltrum worden zaterdag en zondag de Nederlandse Kampioenschappen touwtrekken gehouden. Op beide dagen beginnen de eerste wedstrijden om 10.00 uur. Locatie: Avesterweg 1A.
32 biologische boerderijen in Gelderland houden zaterdag en zondag open erf: Lekker naar de Boer. Je ziet, ruikt en ervaart dan wat er zo bijzonder - of eigenlijk zo natuurlijk - is aan biologisch boeren, aldus de organisatie. 
Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem staat dit weekend in het teken van historisch stads- en streekvervoer. Al bijna twintig jaar vervoert het museum zijn bezoekers met historische tramwagens uit Arnhem, Rotterdam en Den Haag, maar nu zijn er ook bijzondere historische bussen en trams. Het gaat onder meer om een unieke open wagen en een Amsterdamse tram.
Het Nijmeegse Afrikafestival wordt zondag voor de twaalfde keer gehouden. De Nijmeegse djembégroep Fourou Kourou Ba opent om 15.00 uur het festival in het Thiemepark. Rond 18.00 uur sluit de band Kora Fusion de dag af.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!