Nieuws

Liveblog Zomer in Gelderland: Ingen in de lappenmand (gesloten)

INGEN - Voor de eerste keer dit seizoen reist Zomer in Gelderland af naar de Betuwe, naar het dorp Ingen (gemeente Buren). In dit liveblog houden we je de hele dag op de hoogte van de verrichtingen van het team en de laatste ontwikkelingen in het dorp.
19.45 uur We klappen onze paraplu's weer in en laten Ingen achter ons. Morgen gaan we opnieuw naar de Achterhoek, want dan is Vragender aan de beurt. 
De uitzending van vandaag kun je hier bekijken.
19.30 uur Net als Doornenburg, zingen ook de teamleden van Ingen de tune van Zomer in Gelderland zelf. Erg stoer!
19.10 uur De uitzending van vandaag zit erop en ondanks de regen, was het een prachtige aflevering van Zomer in Gelderland. Met name de scène en de bijbehorende verhalen waren adembenemend, en dit vertaalde zich dan ook in het juryrapport:
  • 300 euro voor het publiek
  • 330 euro voor de scène
  • 44 euro voor de quiz
  • 160 euro voor de parade
Daarnaast heeft Ingen maar liefst 1729 stemmen gekregen via de Omroep Gelderland-app. Tel hier de 834 punten bij op die zij tijdens de show hebben ontvangen én de 248 punten voor het aantal bezoekers (531 mensen = 24,8% van het aantal inwoners van Ingen) en je komt uit op een eindscore van 2811 punten voor Ingen; goed voor plaats 3.
Door de regen is het eindbedrag helaas niet zichtbaar.
18.20 uur We gaan beginnen!
17.30 uur De scène van vanavond ziet er indrukwekkend uit.
17.10 uur Eerder vanmiddag bezocht verslaggever Reinier de Molen van Ingen, die de naam Op hoop van beter met zich meedraagt.
16.45 uur Gaat het goed komen met deze patiënten?
16.25 uur Wij hopen het ook, Reinoud.
16.05 uur Zoals wel vaker het geval is, het ziet er erger uit dan dat het is.
15.50 uur Het kledinghoofdkwartier ziet er als volgt uit.
15.35 uur Het team trekt zich gelukkig niets aan van de regen!
15.15 uur In het kader van de opdracht, Doe Maar met Nachtzuster.
15.00 uur Creatief met kurk, maar dan met jute.
14.40 uur Gehoord in Ingen: het team is nog op zoek naar adellijke kleding!
14.20 uur Op de Rijnstraat wordt -naar aanleiding van klachten van omwonenden- wekelijks door de politie gecontroleerd op snelheid. Tijdens een snelheidscontrole zijn in tweeënhalve uur 41 automobilisten bekeurd voor een te hoge snelheid. Petra van Wijk is eigenaresse van een drogisterij aan de Rijnstraat en heeft bovendien kinderen die naar de basisschool gaan die aan deze weg is gevestigd. Radioverslaggever Reinier Vermeer zocht haar vanmiddag op.
14.05 uur De adel wordt aangekleed voor vanavond. Past-ie of past-ie niet? 
13.45 uur Vandaag is de derde week van Zomer in Gelderland aangebroken, dat betekent dus dat we op de helft zijn. We kunnen inmiddels melden dat er 7540 bezoekers zijn afgekomen op de eerste tien uitzendingen.
Jij komt vanavond toch ook? De uitzending vindt plaats aan de Dorpsstraat in Ingen.
13.30 uur Een unieke mogelijkheid voor inwoners van Ingen, die van zingen houden én graag in de spotlights staan. Pak je kans! #worldfame
13.15 uur Er komt veel kijken bij het maken van een liveprogramma als Zomer in Gelderland. Om je hier een beeld van te geven, hebben we tijdens één van de uitzendingen een filmpje achter de schermen gemaakt.
12.55 uur Het team gebruikt jute zakken voor het maken van middeleeuwse kledij.
12.40 uur Verslaggever Niels de Jager is een groot fan van de boeken van Dan Brown en het is dan ook geen toeval dat wij hem vanochtend naar de Lambertuskerk in Ingen hebben gestuurd. Er gaan namelijk verhalen dat er ondergrondse gangen onder de kerk lopen. Reden genoeg om hierover te spreken met rentmeester van de kerk, Nellie van Laar.
12.20 uur Ook vandaag gaat het team weer op zoek naar vijf verhalen, passend in het thema van de opdracht.
We willen tijdens de uitzending de volgende vijf personen zien:

1.   Iemand die leeft als een kloosterling 2.   Iemand die op een kruispunt in zijn leven staat/stond 3.   Iemand die een kruistocht voert 4.   Iemand die bekeerd is 5.   Iemand met een ziek verhaal

12.05 uur Jurylid Reinoud van Assendelft de Coningh gaat er ook vanavond weer fris tegenaan!
11.45 uur We zijn vandaag in Ingen!
11.20 uur Zelfs als het regent is Ingen een prachtig dorp. Vind jij dit ook? Stem dan nu op Ingen en wie weet wint het dorp de titel Mooiste plaats van Gelderland. Stemmen kan via de Omroep Gelderland-app. Kijk hier voor meer informatie.
11.05 uur Al sinds 1486 vaart veerpont Geldersweert iedere dag over de Nederrijn, tussen Ingen en Elst (Utrecht). Niels de Jager nam er vanochtend een kijkje en zag tot zijn verbazing dat je voor slechts 25 cent je beer of een olifant (!) mag meenemen op de pont. Hij wilde meer weten en sprak hierover met Joke Honders, schrijfster van het boek Het Ingense Veer. Vijfhonderd jaar geschiedenis.
10.45 uur Een klein half uur geleden heeft Ingen de paarse envelop -met daarin de opdracht- uit handen van verslaggever Niels de Jager ontvangen. Dat zag er als volgt uit.
10.25 uur De geschiedenis van Ingen is volgens de overlevering sterk verbonden aan de Commanderie van Sint Jan in Utrecht. Die commanderie was van oorsprong bedoeld om zieken en gewonden uit kruistochten te verzorgen. In Ingen werd het vooral een gewoon hospitaal.
De opdracht van vandaag sluit hier goed op aan:
We zien vanavond in de tv-uitzending een middeleeuws hospitaal, gerund door de mensen van de Johanniter Orde, die van het Maltezer Kruis. Een gewonde wordt binnengebracht en verzorgd. We zien patiënten met vervelende wonden, geestelijken en artsen.

Het publiek bestaat uit gewonden en mensen in kleding met het Johaniter Kruis.

10.15 uur Radioverslaggever Niels de Jager gaat de hele ochtend op zoek naar mooie verhalen in Ingen en zo meteen overhandigt hij de opdracht aan het team.
10.00 uur Team Ingen is er klaar voor, week 3 van Zomer in Gelderland is begonnen!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!