Nieuws

Celstraf voor miljoenenfraude Apeldoorn

APELDOORN - De 62-jarige incasso-ondernemer uit Apeldoorn, die beleggers met valse kredietportefeuilles voor miljoenen euro's heeft opgelicht, moet de gevangenis in. De rechtbank in Zutphen heeft hem veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk.
Tegen Gerard U. was een celstraf geëist van 4 jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Zijn ex-vrouw is veroordeeld voor valsheid in geschrifte. Zij krijgt 60 uur werkstraf opgelegd.
Gerard U. wist jarenlang 12 vermogende vrienden en kennissen om de tuin te leiden met valse kredietportefeuilles. Dat zijn pakketten met moeilijk te incasseren leningen.
U. vertelde dat hij deze portefeuilles door zijn goede contacten met banken voor een laag bedrag kon kopen. Ook zei hij mogelijkheden te zien om schuldenaars alsnog hun lening te laten afbetalen, hij had daar immers als incasso-ondernemer in Apeldoorn ruime ervaring mee. Op deze manier zou investeren in de kredietportefeuilles een lucratieve deal zijn.
In werkelijkheid waren de kredietportefeuilles vervalst. Sommige beleggers gingen voor meer dan een miljoen euro per persoon het schip in. Met het geld kocht Gerard U. luxe villa's, waaronder op Thailand, dure auto's, paarden en horloges.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl