Nieuws

VVD en D66: deze zomer al koopzondag in Ede-stad

De koopzondag moet in Ede-stad zo snel mogelijk worden ingevoerd. Die conclusie trekken twee partijen. D66 en VVD hebben daartoe een initatiefvoorstel ingediend.
EDE - De koopzondag moet in Ede-stad zo snel mogelijk worden ingevoerd. Die conclusie trekken twee partijen. D66 en VVD hebben daartoe een initatiefvoorstel ingediend.
De grote vakantie staat voor de deur en campings en bungalowparken in Ede, stromen weer vol met toeristen. Die moeten op zondag kunnen shoppen, zoals zij dat in hun eigen woonplaats gewend zijn, vindt de VVD.
De VVD wil dat de winkeliers die daaraan hechten, vanaf 19 juli de deuren op zondag kunnen openen. Om de koopzondag zo snel mogelijk in te kunnen voeren, heeft de VVD het initiatiefvoorstel opgesteld. De partij is nu op zoek naar steun voor dit voorstel. De coalitiepartijen D66 en PvdA hebben eerder al laten weten, het prima te vinden als winkels het hele weekend open zijn.

D66 negeert wens buitengebied

Ook de D66 heeft een initiatiefvoorstel ingediend. 'In de stad Ede wil men winkelen op zondag, daarbuiten niet. Met zo'n duidelijke boodschap kunnen wij als raad niet anders dan daar zo snel mogelijk gehoor aan te geven', zo zegt D66-raadslid Charife el Kaddouri.
Daarmee negeert D66 de wens van het buitengebied om de winkels niet te openen, maar zo ziet de partij dat niet. 'Wat ons betreft gaan we niet knippen en plakken met de boodschap die de bevolking ons gegeven heeft. Dit is waar een meerderheid voor gekozen heeft.'
De gemeenteraad buigt zich op 25 juni over de uitslag van het referendum over de koopzondag. Op 9 juli neemt de gemeenteraad van Ede een besluit. Tijdens het referendum woensdag, stemden de inwoners van de gemeente Ede in meerderheid tegen de komst van de koopzondag.
In de stad Ede was de uitslag opvallend anders, daar is wel veel steun voor een koopzondag.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!