Eis drie jaar cel tegen neparts Fred B. uit Huissen

ARNHEM - Tegen Fred B., de neparts uit Huissen, is woensdag drie jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk met een proeftijd van vijf jaar, geëist.


Hij was zelfs overigens niet in de rechtszaal aanwezig. De man stond in januari al terecht, maar toen is het wegens tijdgebrek niet tot een eis gekomen. 

Verslaggever Petra Kuzee kijkt vooruit naar de zaak:

Verboden medicijnen

Fred B. runde 10 jaar lang samen met zijn vrouw Medisch Center Sanit in Huissen. In het voorjaar van 2014 werd hij gearresteerd. Hij zou zich als arts hebben voorgedaan, terwijl hij niet als zodanig geregistreerd stond. Ook wordt hij verdacht van valsheid in geschrifte en het voorschrijven van medicijnen die in Nederland verboden zijn. In totaal worden hem 9 feiten ten laste gelegd. Volgens het OM is de verboden stof sibutramine meerdere keren aangetroffen in het medisch centrum van B. in Huissen. Bovendien zou hij een hele lijst aan verboden medicijn die B. zou hebben ingevoerd en verkocht.

De reclassering acht de kans op recidive groot.

Verslaggever Petra Kuzee twittert over de zaak:

Tweets door @petraOG

Naar China voor operatie

Er zijn verschillende aangiften tegen Fred B. gedaan. Zoals door de familie van een vrouw uit Arnhem. Bij haar zou Fred B. borstkanker hebben geconstateerd en ze zou zich op zijn aanraden in China voor duizenden euro's hebben laten opereren. De vrouw bleek naderhand helemaal geen kanker te hebben.

Patiënten zagen het verkeerd

De Huissenaar ontkent de beschuldigingen aan zijn adres. Hij zou zich nooit als arts hebben voorgedaan, maar mensen zouden zelf, vanwege de naam van zijn bedrijf, verkeerde conclusies hebben getrokken. Ook zou hij bij de Arnhemse nooit de diagnose van borstkanker hebben gesteld. De praktijk van Fred B. is inmiddels gesloten, zijn vrouw is met hun drie kinderen naar Thailand vertrokken.

Beloofd geld kwam niet

Fred B. was eerder al in opspraak. In 2000 was hij adviseur van toenmalig Vitesse-voorzitter Karel Aalbers. Hij zei dat er een geldschieter was die de noodlijdende voetbalclub miljoenen zou geven. Dat bleek niet zo te zijn.

In 2006 constateerde hij met een speciale camera bij veel kinderen van een school in Huissen hoofdluis en verkocht speciale shampoo aan de ouders. Slechts een handjevol kinderen bleek werkelijk hoofdluis te hebben.


Deel dit artikel: