Nieuws

Zanger Otis Redding geëerd in Arnhem met Otis Reddingplein

Zanger Otis Redding geëerd in Arnhem met Otis Reddingplein
'Sitting on the dock of the bay, watching the tide roll away', wie kent de tekst van dit nummer van soulzanger Otis Redding niet? In Arnhem eerden ze vandaag de zanger door het straatnaambord Otis Reddingplein officieel te overhandigen aan zijn zoon.Otis Redding III, zelf ook soulzanger, ontving het straatnaambord uit handen van wethouder Ine van Burgsteden.
ARNHEM - 'Sitting on the dock of the bay, watching the tide roll away', wie kent de tekst van dit nummer van soulzanger Otis Redding niet? In Arnhem eerden ze vandaag de zanger door het straatnaambord Otis Reddingplein officieel te overhandigen aan zijn zoon.Otis Redding III, zelf ook soulzanger, ontving het straatnaambord uit handen van wethouder Ine van Burgsteden.
Otis Redding III (zoon van) krijgt van weth @InevBurgsteden een straatnaambord van het Otis Reddingplein in Arnhem pic.twitter.com/88oeEdZ5c2
— Gemeente Arnhem (@gemeentearnhem)
Redding groeide op in de Amerikaanse staat Georgia en was in de jaren '60 een soul-ster. Maar hij hoorde zijn grootste hit, The dock of the bay, nooit op de radio. Toen het nummer nog afgemixt moest worden, kwam hij om het leven bij een vliegtuigongeluk in 1967. Het kenmerkende fluitje op het einde zou eigenlijk nog vervangen moeten worden door tekst.