Meisje (14) breekt arm na val uit kermisattractie in Wehl

WEHL - Een meisje van 14 is zaterdagavond gewond geraakt toen ze op de kermis in het Achterhoekse dorp Wehl uit een attractie viel.Het is nog onduidelijk hoe het ongeval kon gebeuren.

Bezoekers zitten in de kermisattractie, de zogenoemde Beach Party, vast met een beugel en de attractie kan een maximale hoogte van 7 meter bereiken. Het meisje brak door de val haar linker bovenarm. Ze is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De NVWA onderzocht het incident op locatie.

Foto: politie doet onderzoek naar veiligheid attractie 

Onderzoek: beugels attractie werken goed

Het onderzoek op locatie door de NVWA-inspectie is afgerond, de beugels van de attractie werkten goed. De oorzaak van het ongeval blijft vooralsnog onduidelijk. Uit voorzorg is de attractie van de kermis gehaald. Vorig jaar vonden zes ongelukken plaats met een kermisattractie. In vier gevallen bleek de kermisbezoeker zelf verantwoordelijk, omdat hij zich niet aan de veiligheidsvoorschriften hield.

Tweede incident deze maand

Het is overigens het tweede incident met een kermisattractie in Gelderland in nog geen vier weken tijd. Begin deze maand ging het mis op de kermis in Didam. Zeven mensen kwamen daar vast te zitten in een zogeheten Booster. Enkelen hingen daarbij zelfs op de kop. Een van de slachtoffers raakte onwel, de rest kwam met de schrik vrij.

'Nooit problemen met attractie'

De eigenaar van de attractie vertelt aan een verslaggever van Omroep Gelderland dat hij deze attractie al 13 jaar heeft en nooit problemen ondervond. Hij is erg geschrokken, vertelt hij met tranen in zijn ogen, en heeft geen idee hoe dit kon gebeuren.

De politie roept mensen die het ongeval zagen gebeuren op zich te melden. Op 17 april werd de Beach Party nog gekeurd en goed bevonden, aldus een woordvoerder van de politie.

Minuut stilte 

In Wehl hield de processie van gelovigen stil bij de plek waar het ongeluk gebeurde. Er werd daar een minuut stilte gehouden.

Meer over dit onderwerp:
Doetinchem
Deel dit artikel: