Cast 'The Sound of Music' bijeen in Loenen

LOENEN - De cast van The Sound of Music kwam woensdag bijeen op een wel heel bijzondere locatie: het voormalige huis van de zingende familie Von Trapp in Loenen die centraal staat in de wereldberoemde musical.De Von Trapps woonden vlak voor de Tweede Wereldoorlog zo'n anderhalf jaar in het Veluwse dorp.

Ze traden daar op in het katholieke kerkje en omwonenden hoorden ze vaak zingen in de tuin. Later vluchtte de familie naar de Verenigde Staten.

Orpheus in Apeldoorn

The Sound of Music, die november vorig jaar in première ging, wordt nu vanwege het grote succes drie maanden verlengd. De speciale zomertour gaat langs tien grote theaters, waaronder Orpheus in Apeldoorn. De cast van de musicalklassieker kwam woensdag bijeen in Loenen voor de aftrap.

Verslaggever Ton Arbouw was daarbij:

Streng regime

The Sound of Music vertelt het verhaal van Maria, die zich niet kan aanpassen aan het kloosterleven en de opdracht krijgt van Moeder Overste om als gouvernante te werken bij de familie Von Trapp. Daar komt ze er al snel achter dat de zeven kinderen van kapitein Von Trapp onder een te streng regime leven. Wanneer de kapitein een tijd van huis is, laat Maria de kinderen weer opbloeien.

Meer over dit onderwerp:
Apeldoorn
Deel dit artikel: