Nieuws

Raad van State wil geen windmolens bij Netterden

Raad van State wil geen windmolens bij Netterden
De Raad van State geeft de gemeente Oude IJsselstreek geen toestemming voor tien windmolens bij Netterden.  Het hoogste rechtscollege zegt onder meer dat de gevolgen voor allerlei vogelsoorten die broeden in het gebied, zoals de grutto, onduidelijk zijn.De plannen voor het park zijn van zes particulieren in Netterden.
GENDRINGEN - De Raad van State geeft de gemeente Oude IJsselstreek geen toestemming voor tien windmolens bij Netterden.  Het hoogste rechtscollege zegt onder meer dat de gevolgen voor allerlei vogelsoorten die broeden in het gebied, zoals de grutto, onduidelijk zijn.De plannen voor het park zijn van zes particulieren in Netterden.
Die bestuderen de uitspraak, zegt een woordvoerder. De turbines zouden windenergie voor totaal 30.000 huishoudens moeten leveren.
De gemeente Oude IJsselstreek wil op de uitspraak niet reageren. 'De gemeente gaat de uitspraak van de Raad van State eerst bestuderen', meldt een woordvoerster. 'Morgen is er overleg met de betrokken partijen over het vervolg.'