Ophef op internet: hardhandige aanhouding winkeldief in Apeldoorn

APELDOORN - Op internet is ophef ontstaan over een filmpje waarin te zien is hoe agenten een winkeldief  hardhandig aanhouden in de binnenstad van Apeldoorn.

Zo is te zien dat agenten een 20-jarige man uit Apeldoorn stompen, terwijl hij op de grond ligt.

De man had donderdagavond rond 21.00 uur een horloge gestolen en daarop werd hij aangesproken door twee surveillanten in burger. Zij probeerden hem vast te pakken, maar de man ging er vandoor. Toen een agente, een paar meter verderop, de man opnieuw aansprak sloeg de 20-jarige de agente met een drankfles. Daardoor liep de agente een gebroken neus op en moest worden behandeld, ze kreeg enkele hechtingen, aldus Esther Naber van de politie.

Daarna bleef de verdachte zich heftig verzetten en moest hij door meerdere agenten onder controle worden gehouden. Dit gebeurde met stompen.

'We begrijpen dat het er heftig uit ziet'

'Er is inderdaad geweld toegepast en we begrijpen dat het er voor burgers heftig uit kan zien. Maar de stompen zijn gericht om pijnprikkels te creëren en de arm van de man los te krijgen, zodat hij geboeid kon worden. De man weigerde daaraan mee te werken', aldus Naber. 'Maar wij konden de man ook niet recht overeind zetten, omdat we wisten wat hij voor zijn arrestatie had gedaan.'

Man zit vast

De 20-jarige Apeldoorner zit, na controle in het ziekenhuis, weer ingesloten op het politiebureau. Hij zal daar verhoord worden. 'De man zal waarschijnlijk vervolgd worden voor zware mishandeling, winkeldiefstal en misschien wat kleine dingen zoals het zich niet direct kunnen identificeren', vertelt Naber. Het is overigens niet bekend of de man verwondingen heeft opgelopen.

Meer over dit onderwerp:
Apeldoorn
Deel dit artikel: