Ouderen bezetten medische faculteit Radboud: wij zijn niet zielig!

NIJMEGEN - Ongeveer 40 tot 50 ouderen hebben in Nijmegen korte tijd actie gevoerd op de medische faculteit van de Radboud Universiteit.

Ze vroegen daarmee meer aandacht en begrip voor het werken met ouderen in de zorg.

Werken met ouderen zou niet populair zijn. Ze worden gezien als zielig en niet vitaal, aldus de actievoerders. 'We willen dat jongere medici ons niet met medelijden benaderen', zei een van de ouderen tegen Omroep Gelderland. 'Ouderen zijn geen populair onderwerp onder studenten, maar ze worden steeds ouder en steeds belangrijker.'

Tent en slaapzakken

De demonstranten hadden in de hal van de medische faculteit symbolisch een tent opgezet en slaapzakken neergelegd. Ze vroegen studenten mee te doen aan de actie om zo het wederzijdse begrip te vergroten. Die weigerden dat.

'Belangrijk hoorcollege'

'We hadden een heel belangrijk hoorcollege met tentamens voor de boeg', reageerde een woordvoerder van de studenten.' Na overleg met de docent werd besloten het college niet af te breken.

De seniorenactie was de opmaat voor een festival dat donderdag in de Lindenberg in Nijmegen plaatsvindt, het festival Oud Nieuws. Met kunst, muziek en workshops proberen deelnemers een brug te slaan tussen de oude en jonge generaties.

Meer over dit onderwerp:
Nijmegen Arnhem-Nijmegen Zorg
Deel dit artikel: