Mensen vast op de kop in kermisattractie Didam

DIDAM - In Didam hebben zeven mensen vastgezeten in een kermisattractie en enkele hingen daarbij zelfs op de kop.

De inzittenden zijn volgens de politie na 20 minuten uit de attractie bevrijd. Niemand raakte gewond, wel is een man die al die tijd op de kop hing onwel geworden. Hij werd ter plekke nagekeken door de hulpdiensten en hoefde niet naar het ziekenhuis.

De attractie, een Booster, blijft in ieder geval gesloten tot de NVWA haar onderzoek heeft afgerond. De rest van de kermis bleef gewoon open. De gemeente Montferland meldt dat er nazorg is geregeld voor de getroffenen. Het was de laatste avond van drie avonden op de 'Diemse' Kermis.

'Al eerder technische problemen met deze booster'

Diverse bezoekers vertelden aan onze verslaggever dat er de afgelopen dagen vaker technische problemen waren met de attractie. 'Vanmiddag heeft 'ie stilgestaan, zondag heeft 'ie stilgestaan, gister heeft 'ie het helemaal niet gedaan'. Wat daarvan de oorzaak is, is niet bekend.

#favorietfm booster slaat stil met mensen erin #kermis #didam mensen bevrijd pic.twitter.com/4omjsJ1g9z

— Arjan van den Berg (@ArjanZevenaar) 5 mei 2015

Zoon ziet stiefvader vanaf de grond op de kop hangen

Helemaal bovenin zat Jan Bulten toen de attractie er mee stopte. 'Ik heb geen idee hoelang het heeft geduurd. De druk op je hoofd is enorm als je zo'n tijd op de kop hangt. Ik ben op een gegeven moment weggeraakt en ik weet niet hoe ik er ben uitgekomen. Zijn 12-jarige stiefzoon maakte alles vanaf beneden mee. 'Het is heel eng want je vraagt je op een gegeven moment af of ze nog wel naar beneden komen.'Deel dit artikel: