Lintjesregen: 323 Gelderlanders zijn koninklijk onderscheiden

ARNHEM - Tijdens de jaarlijkse lintjesregen zijn 323 Gelderlanders koninklijk onderscheiden.

Dat zijn er een stuk minder dan vorig jaar, toen 366 mensen een onderscheiding kregen.

Wilt u weten wie er in uw gemeente een koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Op een speciale pagina hebben wij per gemeente de koninklijke onderscheidingen op een rij gezet.

Elk jaar worden vooral vrijwilligers in het zonnetje gezet. Daarnaast krijgen bekende of minder bekende mensen een onderscheiding voor 'bijzondere verdiensten in de hoofdfunctie', zoals kunst, wetenschap of sport.

Oudste gedecoreerde uit Westervoort

De oudste gedecoreerde van Nederland woont in Westervoort. De 96-jarige mevrouw Oversteeg-van Wolferen kreeg een lintje. Zij zet zich sinds 1983 in als vrijwilliger bij de vereniging voor ouderen 'Het Trefcentrum'. Zij werkt daar een paar dagen in de week en werkt achter de bar, maar zij doet ook de administratie.

Eileen Engels uit Heesselt in de gemeente Neerijnen mag zich Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen. In de afgelopen 30 jaar hielp Eileen duizenden vrouwen met een postnatale depressie. De verpleegkundige is voorgedragen door een ex-patiënt.

Foto: Eileen Engels uit Heesselt krijgt een lintje opgespeld.

Jan Snellenburg uit Velp, de ontwikkelaar van de bekende PET fles, mag zich sinds vrijdag Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Snellenburg is jarenlang bestuurslid van Vitesse geweest. Hij heeft voetbalclub twee keer van de financiële ondergang gered.

In Nijmegen kreeg Ronald Migo ook een lintje opgespeld. Hij was ooit wethouder voor het CDA in de gemeente Nijmegen, directeur van de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland en lid van het dagelijks bestuur van het CDA.

Deel dit artikel: