Nieuws

Wat zijn er toch een lieve Gelderlanders...

ARNHEM - Wat zijn er toch een lieve Gelderlanders.
De een bekommert zich om zwerfkatten, een ander regelt eten voor mensen die nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden. Ze doen het graag en ze hoeven niet elke dag een schouderklopje. Maar ze verdienen dat wel.
Omroep Gelderland zette ze in de aanloop naar de koninklijke lintjesregen daarom in het zonnetje. 10 mensen werden donderdag beloond met een Gelders lintje.
Na een oproep om mensen met bijzondere verdiensten, grootse inzet of uitzonderlijke prestaties op te geven, kwamen bij Omroep Gelderland honderden aanmeldingen binnen. Daar is een selectie uit gemaakt.
Verslaggevers Laurens Tijink en Marc Loeven rijden vandaag door de provincie om de onderscheidingen uit te reiken. De Gelderse Lintjesregen is de hele dag te volgen via Radio Gelderland en natuurlijk via onze website en app.

Deze 10 mensen hebben een Gelders lintje gekregen:

1. Janine Hertgers uit Nunspeet

Janine zit nog op school en gaat van eind augustus 2015 tot en met januari 2016 vrijwilligerswerk doen in Zuid-Afrika. Hierbij helpt ze bij een weeshuis. Zij moet dit allemaal zelf bekostigen, wat neerkomt op zeker 3000 euro. Ze is al een half jaar bezig om hiervoor geld te verdienen door veel te werken en klusjes te doen.

2. Gerrit Dros uit Hoenderloo

Gerrit werkt 7 dagen in de week keihard. Hij maakt ijs en rijdt voor de groothandel. Daarnaast doet hij als vrijwilliger veel voor het dorp. Als mensen hem om hulp vragen, zegt hij nooit nee, en dat allemaal terwijl hij altijd zegt dat hij tijd tekort komt in een dag. Nu is hij ook nog opa geworden en zelf daar is hij goed in!

3. Gerben te Hennepe uit Lochem

Gerben komt uit een ontwricht gezin en dat heeft zijn sporen achtergelaten. De negatieve ervaringen heeft hij omzet in een enorme daadkracht waarmee hij onder meer Lonely Lochem vorm geeft. Door hem staat eenzaamheid op de kaart in Lochem en daarbuiten. Ook is Gerben actief binnen andere vrijwilligersprojecten en hoopt hij medio volgend jaar zijn studie maatschappelijke zorg af te ronden. Een studie die hij door omstandigheden pas later heeft opgepakt.

4. Nicolette Engelen uit Arnhem

Nicolette zet zich al jaren belangeloos in voor mensen die financieel heel krap zitten. Zij regelt eten en andere spullen voor het eerste levensonderhoud. Bovendien zoekt zij sponsoren om het mogelijk te maken om deze mensen te helpen. Dit doet Nicolette allemaal terwijl zij zelf hulpbehoevend is.

5. Henk Boerboom uit Spijk

Henk is opgegeven door zijn dochter. Haar vader heeft meer dan 50 jaar gewerkt in de baksteenindustrie en hij mag eindelijk met de vut. 'Als je ruim 50 jaar gewerkt hebt is dat toch zeker een lintje waard', aldus zijn zijn dochter Brenda.

6. Miranda Heijdra uit Hellouw

Miranda zet zich al jaren belangeloos in voor zwerfkatten. Zij staat 24 uur per dag en 7 dagen per week klaar voor de opvang van kittens. Verder heeft zij een hele tijd meegeholpen met tafeltje dekje. Ondanks haar eigen gezin heeft Miranda tijd gehad om Sylvia Jansen te helpen. 'Toen onze moeder ziek was en kwam te overlijden, was zij één van de weinigen, die ook toen weer tijd had om het huis op te knappen voor als moeder uit het ziekenhuis kwam', aldus Sylvia Jansen die Miranda had opgegeven.

7. Bram Vermeulen uit Alphen aan de Maas

Bram is lid bij drie koren en zet zich veel in voor de kerk. Hij moet 3 keer per week repeteren. Gemiddeld 1 keer per week is er wel een uitvaart waarbij er gezongen moet worden. Bram slaat nooit een repetitie of een zang over.

8. Kevin Baart uit Huissen

Kevin Baard ontruimt woningen van mensen die zijn overleden of naar een verzorgingshuis gaan. De spullen worden deels gratis weggeven aan mensen die het minder goed hebben. 'Deze man heeft een groot hart en helpt zo waar hij kan', aldus Mar Bremer. Kevin heeft zo'n 40 voedselbankkinderen een sinterklaascadeau gegeven en hij heeft een auto geregeld voor iemand die zonder inkomen kwam te zitten.

9. Marian Kilkens uit Nijmegen

Marian heeft zelf veel pech gehad en veel in het ziekenhuis gelopen. Ondanks alles blijft ze activiteiten voor alle kinderen in de buurt organiseren. En het zijn niet zomaar activiteiten, maar van complete buurtfeestjes met Halloween tot complete kinderwagens. Niks is Marian teveel.

10. Corry Timmer - van Neerbos uit Dodewaard

Ze is 85 jaar oud, maar zet zich nog dagelijks in voor het Rode Kruis, de Zonnebloem en de vrouwenvereniging in Dodewaard. Ook verzorgt ze buurvrouwen en -mannen die wat extra hulp kunnen gebruiken en breit ze mutsjes voor kinderen in Afrika. 'En wij mogen nog steeds met de hele familie iedere maandag bij haar eten!', zegt kleindochter Jo-Ann.

Wilt u zelf ook een Gelders lintje geven?

Bij Omroep Gelderland kwamen honderden aanmeldingen binnen voor een Gelders lintje. Helaas kunnen we niet bij iedereen langs, maar we vinden wel dat iedereen een Gelders lintje verdient. Daarom kunt u zelf een oorkonde en lintje printen om deze te overhandigen.