De Graafschap legt Youssef El Jebli vast

DOETINCHEM - De Graafschap heeft middenvelder Youssef El Jebli aangetrokken.

Hij tekende voor twee jaar bij de Achterhoekse eerste divisieclub. De 22-jarige middenvelder (22) komt nu nog uit FC Lienden. Bij de Gelderse topklasser, die binnenkort kampioen kan worden, scoorde El Jebli dit seizoen al dertien keer. Ook was hij goed voor negen assists.

Peter Hofstede, lid van de Raad van commissarisen van De Graafschap, is assistent-trainer bij FC Lienden. Oud-Graafschap spits Hans van de Haar is in Lienden de hoofdcoach.

El Jebli speelde voor zijn komst naar FC Lienden ook bij het Utrechtse Hercules, waar Jan Oosterhuis trainer is. Oosterhuis is ook één van de assistent-coaches van De Graafschap en verlengde onlangs zijn contract in Doetinchem met een jaar.

'Scoort makkelijk'

De Graafschap denkt met El Jebli een echte aanwinst binnengehaald te hebben. 'Youssef is een diepgaande middenvelder, die strijdlust combineert met goed voetbal. We denken dat hij prima past bij onze manier van spelen. Youssef heeft in de Topklasse laten zien dat hij ook makkelijk kan scoren. We hadden hem al lang op de korrel', zegt trainer Jan Vreman.

El Jebli is na Bryan Smeets, die overkomt van MVV, de tweede nieuwe speler voor het komende seizoen.

Foto De Graafschap

Meer over dit onderwerp:
Betaald voetbal De Graafschap
Deel dit artikel: