Nieuws

Politie zoekt slachtoffers vermeende verkrachter Malden

MALDEN - De politie zoekt slachtoffers van een vermeende verkrachter, die onder meer zou hebben toegeslagen in Malden.
Het gaat om een 38-jarige Italiaan die vloeiend Duits spreekt.
December vorig jaar hield de politie de man aan op verdenking van het verkrachten van drie straatprostituees en het (proberen te) overmeesteren en ontvoeren van jonge vrouwen. Zijn Duitse vriendin zou hem bij dit laatste hebben geholpen. Ook zij zit vast.

Man met bivakmuts

Vier gevallen van (poging) ontvoering zijn inmiddels bij de politie bekend. In Malden stond een meisje van 17 na een avondje stappen oog in oog met een man met een bivakmuts. Toen de fietsster begon te gillen, stapte de man in zijn auto. Het incident vond in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 september 2014 plaats.

Mogelijk meer slachtoffers

Mogelijk zijn er meer vrouwen die zoiets hebben meegemaakt. 'Gelet op de werkwijze van de man bestaat het vermoeden dat deze persoon zich afgelopen jaren schuldig heeft gemaakt aan meerdere zedendelicten, maar meer concrete zaken zijn op dit moment nog niet bekend', aldus de politie. Die vraagt eventuele slachtoffers zich alsnog te melden. Dat kan telefonisch of via een speciaal tipformulier.

Geblurde foto in Opsporing Verzocht

In de uitzending van Opsporing Verzocht is dinsdagavond op NPO 1 een geblurde foto van de verdachte te zien. Ook komt een van de slachtoffers aan het woord.