'Als we samen verkouden waren, liep de hoeveelheid afval snel op'

LICHTENVOORDE - Helemaal geen afval meer produceren, dat blijkt nog knap lastig.

Maar het is zeker mogelijk om de hoeveelheid rommel aanzienlijk te verminderen. Zo vat Koosje Meerveld uit Lichtenvoorde haar 100-dagenproject samen. 

Nooit meer terug

Radio Gelderland sprak Meerveld; ze sloot vrijdag de proef van afvalverwerker ROVA af. Met haar gezin met 2 kinderen deed ze mee aan ROVA's experiment om gedurende 100 dagen zo min mogelijk afval te produceren. En wat blijkt? Zo'n gewoonte slijt er best snel in. Terug naar de tijd van veel voorverpakte producten en plastictasjes om de appels gaat de vrouw uit Meerveld dan ook niet. 

Chips en eieren

'Als je andere keuzes maakt, kun je die berg afval drastisch verminderen. We merkten dat er een stuk minder in die gewone vuilniszak ging. Maar sommige producten, zoals chips en eieren, die blijven gewoon voorverpakt.

'Het is niet zo dat ik geen chips meer koop, maar ik koop dan grote zakken in plaats van een zak met daarin allemaal kleine zakjes. Alleen als we gelijktijdig verkouden waren, dan loopt de hoeveelheid afval wel op. Maar ja, we leven toch ook gewoon', aldus Meerveld.

Luister hier het interview dat Hans van den Hoorn had met Koosje Meerveld:

Meer over dit onderwerp:
Lichtenvoorde
Deel dit artikel: