Sheran Yeini nieuwe aanwinst Vitesse

ARNHEM - Vitesse heeft Sheran Yeini, een 28-jarige middenvelder, aangetrokken.

Hij komt over van Maccabi Tel Aviv. Yeini tekent voor vier jaar in Arnhem en is al de derde nieuwe speler voor het volgend seizoen. Eerder kwam Vitesse tot een akkoord met Maikel van der Werff van PEC Zwolle en het talent Milot Rashica.

Vertrek Pröpper

Met de komst van de ervaren Yeini speelt Vitesse waarschijnlijk in op het vertrek van Davy Pröpper die Vitesse aan het eind van dit seizoen gaat verlaten. Pröpper weet zich serieus gevolgd door meerdere clubs in het buitenland. Ook PSV en Ajax hebben interesse in de middenvelder.

Aanvoerder Maccabi

Yeini geldt als een dynamische middenvelder die ook in de verdediging uit de voeten kan. Hij speelde meerdere malen voor het nationale elftal van Israel. Yeini is aanvoerder van Maccabi Tel Aviv, waar hij nu bezig is aan zijn tiende seizoen. Twee keer werd hij kampioen. Woensdag keurde Vitesse de nieuwe speler op medisch gebied.

Buitenlands avontuur

'De beslissing om aan het einde van het seizoen te vertrekken was een van de lastigste die ik in mijn leven heb moeten nemen', aldus Yeini op de clubsite van Maccabi. 'De beslissing is niet gedreven door geld of het feit dat ik ongelukkig was. Ik droom al langer van een buitenlands avontuur. Ik wil de mensen bij de club bedanken voor haar medewerking, waaronder directeur Jordi Cruijff.'

Meer over dit onderwerp:
Betaald voetbal Vitesse
Deel dit artikel: