Ondergrondse bierleiding van 40 km, oh nee het is 1 april!

LICHTENVOORDE - Nederland krijgt de langste bierleiding ter wereld.

Althans dat beweren bierbrouwer Grolsch en de organisatie van festival De Zwarte Cross. De bierleiding zou volgens hen komen te liggen van Enschede tot Lichtenvoorde waar het festival ieder jaar plaatsvindt.

Biertransport onder politiebegeleiding

Grolsch rijdt ieder jaar tijdens het evenement met tientallen wagens heen en weer om in de bierconsumptie te kunnen voorzien. Volgens de organisatoren van De Zwarte Cross wordt het steeds lastiger om op tijd aan bier te komen. Ze beweren zelfs dat de politie er de afgelopen jaren al aan te pas komen om het bier ondanks de files richting het festivalterrein op tijd aan te voeren.

Bier onder de grond

Met de pijpleiding van 40 km zou aan die problemen een einde komen. De bierleiding zou tegellijkertijd met de vernieuwing van de N18 gerealiseerd worden. Die weg ook wel de Twenteroute genoemd, wordt de komende jaren ingrijpend aangepakt. Door de aanleg van de leiding tegelijk te plannen kunnen de kosten worden gedrukt. Niettemin zouden de investeringskosten zo'n 16 miljoen euro kosten. De bierleiding zou net als de vernieuwde N18 pas in 2018 klaar zijn. Marcus ten Zijthoff van de organisatie van de Zwarte Cross lacht:  'Ja, dat is nog even een paar nachtjes slapen. Nog even de politie vriendelijk aankijken en dan komen we er wel.'

En voor wie al watertandend denkt ergens onderweg een tapje te plaatsen: kijk nog eens goed naar de datum.


Deel dit artikel: