Erve IJzerman kan nog wel een miljoen gebruiken

WAPENVELD - De restauratie van Erve IJzerman is in volle gang.

Sinds de start van de renovatie in november 2014 is de eerste zorg uitgegaan naar het repareren van het dak. Volgens voorzitter Jan Nitrauw van de stichting Erve IJzerman zijn de werkzaamheden op schema, maar is er nog meer dan een miljoen nodig om de oude boerderij helemaal te renoveren en er een Nationaal zuivelmuseum te vestigen.

De historische boerderij Erve IJzerman is gebouwd in 1898 aan de kanaaldijk in Wapenveld. Sinds de jaren dertig is het bewoond door de familie IJzerman die zich afsloot van de moderne samenleving en leefde zoals hun ouders dat deden. Ze ploegden met een paard, hadden geen gasaansluiting en gebruikten een teil om zich te wassen. De laatste bewoonster overleed vijf jaar geleden. De stichting Boerderij & Landschap kocht het complex en samen met de stichting Erve IJzerman onderzoeken ze de mogelijkheden om er een museum van te maken.

Inmiddels zijn de eerste contacten met de zuivelindustrie gelegd en is er een onderzoek gestart. In de loop van dit jaar wordt gestart met het werven van fondsen. De renovatie van de daken is de eerste fase van het herstel de verwachting dat de werkzaamheden in mei zijn afgerond. Het publiek kan op zaterdag 9 mei kijken op de bouwplaats tijdens een open dag.

Deel dit artikel: