Muur van Willem III moet weer overeind

WAGENINGEN - Het lijkt een gewone, vervallen muur.

Maar niets is minder waar. De tuinmuur van landgoed Oranje Nassau's Oord in Wageningen heeft een historisch tintje. Het is namelijk de tuinmuur van de voormalige moestuin van Koning Willem III. Hij is afgelopen jaar ingestort en als er niets wordt gedaan dan verdwijnt deze laatste herinnering aan de tijd van Willem III. 

Tientallen vrijwilligers willen helpen

Zinzia Zorggroep wil de muur graag herstellen, maar zoiets kost geld en mankracht. Op een informatiebijeenkomst maandagavond konden vrijwilligers zich melden. En de opkomst was boven verwachting. 'Ik was al blij als er zich 5 of 6 mensen zich zouden melden, maar de schuur zat helemaal vol. Het waren er tientallen', zegt een tevreden coördinator Wim van Grasstek.

Steen voor steen opbouwen

De muur is 100 meter lang, 3 meter hoog en bevat ongeveer 18.000 stenen. De muur moet afgebroken worden door de stenen stuk voor stuk van de muur af te halen. Dan worden de stenen schoongemaakt en wordt de muur weer opgebouwd. Als alles goed gaat staat de muur van de moestuin van Willem III eind september weer overeind.

Deel dit artikel: