Hand op de borst en meezingen maar: luister naar het nieuwe 'volkslied' van Gelderland

ARNHEM - Friesland heeft De âlde Friezen, en Brabant komt altijd weer met Guus Meeuwis aanzetten.

En Gelderland? Alleen een oud volkslied, dat nou niet bepaald uitnodigt tot lekker meedeinen.

Tijd voor een wedstrijd, vond Netwerk Gelderland. Er moest een Ode aan Gelderland komen en dat leverde 22 inzendingen op. Woensdagavond werd de winnaar bekend gemaakt, op het provinciehuis, tijdens de verkiezingsavond.

Toverbaltheater winnaar

Het was niet de minste die het verlossende woord sprak, namelijk Commissaris van de Koning Clemens Cornielje: het Toverbaltheater uit Boven-Leeuwen won zowel de publieks- als de juryprijs met 'Gelderland, in de kroon van Nederland'.

En dus was een razend trotse Ina Cornelissen van het Toverbaltheater te horen bij Ronald van den Bosch, die het gesprek begon met het 'oude' volkslied.

Het Toverbaltheater is een muziek- en theatergroep voor mensen met een beperking. Het nummer is geschreven door Margriet Eshuijs en Maarten Peters. Er zijn twee versies gemaakt: u kunt kiezen of u het lied up-tempo of juist meer als ballad meezingt. Maar goed, genoeg gepraat. U wil weten hoe het klinkt, dat nieuwe lied van ons. Gelderland, in de kroon van Nederland, de mooiste diamant! Klik hieronder!Deel dit artikel:

Reageren