Nieuws

DNA-onderzoek: Jos Mahler zat in opgeviste auto

DNA-onderzoek: Jos Mahler zat in opgeviste auto
Het is 100% zeker.
DOORNENBURG - Het is 100% zeker.
Jos Mahler zat in de auto die in januari uit het water is getakeld bij het Looveer in Huissen. Dat kreeg de familie donderdagmiddag te horen.
Het duurde weken voordat het DNA-onderzoek uitsluitsel gaf, daardoor werd de begrafenis van Mahler ook meerdere keren uitgesteld. De familie is opgelucht en kan nu beginnen met het regelen van de uitvaart. Die zal waarschijnlijk op 21 maart in Doornenburg plaatsvinden en is openbaar.
De Doornenburger verdween in 1998 na een avondje stappen. 16 jaar later werd zijn auto teruggevonden. In het wrak werden toen ook menselijke resten gevonden. Er zijn geen sporen van ernstige gebreken gevonden aan de auto. Daarom vermoedt de politie dat er sprake is geweest van een noodlottig ongeval. 

Nog niet iedereen geïdentificeerd

In de auto zaten nog 3 vrienden van Jos Mahler. Er is nog één lichaam niet geïdentificeerd. Volgens politiewoordvoerder Paul Koetsier is het ook nog de vraag of dat gaat lukken. 'Er is een reële mogelijkheid dat we die identiteit niet kunnen vaststellen. Dat komt doordat de lichamen 16 jaar onder het water hebben gelegen.'