Vakbond: werk voor meeste chauffeurs regiotaxi Willemsen de Koning

APELDOORN - Het merendeel van de chauffeurs van Regiotaxi Gelderland kan aan het werk bij de drie taxibedrijven die het vervoer hebben overgenomen.

Dat zegt vakbond CNV Vakmensen. De chauffeurs werkten bij het regiotaxibedrijf van Willemsen de Koning (WdK), dat vorige week failliet ging na een slepend financieel conflict met de provincie Gelderland.

Volgens de vakbond hebben de drie nieuwe vervoerders (Connexxion, Noot en De Vier Gewesten) toegezegd dat zij een groot aantal van de in totaal 375 taxichauffeurs van WdK zullen overnemen. Ook krijgen de chauffeurs een contract en behouden zij hun arbeidsvoorwaarden.

Bij Willemsen de Koning zijn 292 mensen in vaste dienst. Bestuurder Peter de Ridder van CNV Vakmensen heeft goede hoop dat ongeveer 200 van hen een aanbod voor een baan krijgt.

Bijgepraat

Chauffeurs van Willemsen de Koning zijn maandagochtend bijgepraat op het kantoor van vakbond CNV in Apeldoorn. Daar kregen ze te horen over hoe het nu verder zou kunnen gaan na het faillissement van 5 bv's van de vervoerder.

De informatiebijeenkomst werd georganiseerd door de vakbonden CNV en FNV. Er waren zo'n 300 chauffeurs aanwezig. De sfeer was gelaten. De meesten denken dat ze weer aan het werk kunnen. Voor chauffeurs die bij WdK geen vast contract hadden, is de toekomst het meest onzeker.

Gesprekken

De curator voert momenteel gesprekken met de taxibedrijven die per 1 juli het vervoer overnemen en die sinds maandag al zijn gaan rijden. Daaruit zal duidelijk worden hoeveel extra personeelsleden ze nodig hebben.

De curator heeft al gesproken met Connexion. Die heeft de regiotaxi in de Stedendriehoek overgenomen. Dinsdagmiddag wordt in Apeldoorn aan de chauffeurs in die regio bekendgemaakt voor hoeveel van hen er ook in de toekomst werk is. Met de twee andere vervoerders heeft de curator nog geen contact gehad.

Volgende week maandag en dinsdag zijn er voorlichtingsbijeenkomsten voor werkloze chauffeurs door het UWV.

Deel dit artikel: