Hardloper onwel tijdens Midwinter Marathon Apeldoorn

APELDOORN - Een hardloper die zondag meedeed aan de 25-kilometerloop van de Midwinter Marathon in Apeldoorn, is vlak voor de finish onwel geworden.

Volgens de organisatie van de hardloopwedstrijd is de man stabiel, maar ligt hij nog wel op de intensive care.

Volgens secretaris Spijkerman van de Stichting Marathon Apeldoorn zagen veel deelnemers de man gereanimeerd worden. De organisatie krijgt dan ook veel vragen over de gezondheid van de man. 

Goed voorbereiden

De lopers van het hardloopevenement waren volgens de organisatie gewaarschuwd zich goed voor te bereiden. Daarnaast was er veel overleg tussen de organisatie, de veiligheidsregio en het Rode Kruis. Op de Loolaan, waar alle afstanden starten en finishen, stonden tientallen hulpverleners paraat.

Spijkerman: 'In totaal staan er honderd vrijwilligers van het Rode Kruis en meerdere ambulances verspreid over de route. De ambulance was ook snel bij de man, maar het blijft altijd flink schrikken.'

Naast de 25 kilometer verzorgt de stichting tijdens de Midwinter Marathon ook de 10 Engelse mijl, een 8-kilometerloop en een kidsrun. In totaal deden 14.000 hardlopers mee.


Meer over dit onderwerp:
Apeldoorn
Deel dit artikel: