Na 12 jaar man vast voor dood Edenaar

'T HARDE - De politie heeft in 't Harde een man van 36 aangehouden voor de dood van Les Strijder.

De Edenaar werd ruim 12 jaar geleden dood gevonden op een homo-ontmoetingsplaats. Vorige week werd aandacht aan de zaak besteed in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Strijder was 53 toen hij in november 2002 dood werd gevonden langs de A27 op parkeerplaats De Bosberg. Hij was overleden aan een hartstilstand.

14 tips

Aandacht in Opsporing Verzocht en andere opsporingsprogramma's zoals Dossier GLD van Omroep Gelderland leverde 14 tips op. Enkele daarvan leidden tot de aanhouding dinsdagmorgen. Uit de tips is duidelijk geworden dat nog 2 of 3 mannen bij de mishandeling betrokken waren. Ook hebben zich mannen gemeld die zeggen dat ze op De Bosberg ook zijn lastiggevallen.

Het onderzoek werd heropend nadat duidelijk was geworden dat Strijder waarschijnlijk door 2 broers uit Lelystad werd aangevallen en mishandeld. Of de aangehouden man een van de broers is, weet de politie nog niet. Vanavond is er in Opsporing Verzocht weer aandacht voor de zaak. De politie hoopt dat mensen met informatie na al die jaren willen praten.

Reconstructie in Dossier GLD:

Meer over dit onderwerp:
Ede Criminaliteit
Deel dit artikel: