Mogelijk ebola bij Apeldoornse tropenarts

APELDOORN - Een van de twee Nederlandse tropenartsen die mogelijk besmet zijn met ebola, komt uit Apeldoorn, de ander komt uit Reeuwijk.

Dat bevestigt directeur Pien Bax van de Lion Heart Foundation, waarvoor de artsen werkten in een lokaal ziekenhuis in Sierra Leone.

De artsen zijn vorige week in het ziekenhuis in Sierra Leone in aanraking geweest met drie patiënten die later ebola bleken te hebben. De Nederlanders droegen geen beschermende kleding.

Bij de artsen zijn nog geen verschijnselen van ebola ontdekt. Maar het kan soms drie weken duren voordat de ziekte zich openbaart. De artsen komen dit weekend terug naar Nederland.

De gemeente Apeldoorn overlegt met de lokale GGD, het RIVM, de Lion Head Foundation en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Buitenlandse Zaken over de artsen. Ze houden de situatie nauwlettend in de gaten, maar onzekerheid voert op dit moment de boventoon. Volgens de gemeente zijn er nog een hoop vragen. De burgemeester van Apeldoorn wordt op de hoogte gehouden van het overleg.

Meer over dit onderwerp:
Apeldoorn
Deel dit artikel: