Nieuws

Schipper dodelijke aanvaring Vinkeveense Plassen blijft vrij

Schipper dodelijke aanvaring Vinkeveense Plassen blijft vrij
De 49-jarige man uit Oosterbeek die door het Openbaar Ministerie verantwoordelijk wordt gehouden voor de dood van twee mannen op de Vinkeveense Plassen begin augustus, mag zijn rechtszaak in vrijheid afwachten.
ARNHEM - De 49-jarige man uit Oosterbeek die door het Openbaar Ministerie verantwoordelijk wordt gehouden voor de dood van twee mannen op de Vinkeveense Plassen begin augustus, mag zijn rechtszaak in vrijheid afwachten.
De man kan niet langer vastgehouden worden omdat er geen sprake is van doodslag. Het gerechtshof in Arnhem verwijt hem wel dood door schuld.
De rechtbank in Utrecht kwam al eerder tot dezelfde conclusie. Het Openbaar Ministerie ging toen in Hoger Beroep tegen deze uitspraak. Het OM wilde dat de man voorlopig vast bleef zitten, maar hier zijn nu geen juridische gronden meer voor. De man kon alleen worden vastgehouden als er bewijs was van  voorbedachte rade of roekeloos handelen.
De definitieve uitspraak in de zaak volgt later.
Bij de aanvaring op de Vinkeveense Plassen kwamen twee mannen uit Leusden van 42 en 51 jaar om het leven. Twee andere mannen konden nog levend uit het water worden gehaald. De Oosterbeekse schipper voer na het ongeval door. Later bleek dat hij te veel gedronken had.