Nieuws

Directeur SNP over crash: vreselijk nieuws

Directeur SNP over crash: vreselijk nieuws
'Vreselijk nieuws', zo reageert directeur Gert Nieuwboer van SNP Natuurreizen uit Nijmegen op de vliegtuigcrash van een toestel MH 17 van Malaysia Airlines in Oekraïne, waarbij zeker 189 Nederlanders omkwamen.Vier reizigers hadden via de website van SNP geboekt voor de vlucht.
NIJMEGEN - 'Vreselijk nieuws', zo reageert directeur Gert Nieuwboer van SNP Natuurreizen uit Nijmegen op de vliegtuigcrash van een toestel MH 17 van Malaysia Airlines in Oekraïne, waarbij zeker 189 Nederlanders omkwamen.Vier reizigers hadden via de website van SNP geboekt voor de vlucht.

'Grote mate van zekerheid'

'Formeel is er nog geen passagierslijst vrijgegeven, dus je moet altijd een slag om de arm houden, maar we hebben een grote mate van zekerheid dat die vier reizigers aan boord zijn gegaan. We hebben contact gehad met de familie. Dat was verschrikkelijk', aldus Nieuwboer.

Crisisteam

SNP Natuurreizen heeft een crisisteam ingericht. 'De aandacht gaat in eerste instantie uit naar de familie en nabestaanden. We proberen via de officiële kanalen en instanties zo goed mogelijk op de hoogte te komen wat er precies gebeurd is. Daarna maken we een actieplan: hoe gaan we de familie benaderen en hoe gaan we verontruste reizigers benaderen, want die zijn er natuurlijk', verwijst Nieuwboer naar reizigers die nog moeten gaan vliegen.

Speciaal nummer

'Er is een nationaal nummer ingesteld waar familie en nabestaanden zich kunnen melden', vertelt Nieuwboer. Zij kunnen bellen met het ministerie van Buitenlandse Zaken: 070 - 348 77 70.
Foto: screenshot NOS