Nieuws

Slagveld op 2e dag Vierdaagse; 1188 lopers vallen uit

NIJMEGEN - De tweede dag van de Vierdaagse van Nijmegen is het eindpunt voor 1188 deelnemers.
Ze kwamen niet aan de de start of gaven onderweg op. Daarmee eist Roze Woensdag een zware tol; in vergelijking met vorig jaar vielen er 300 wandelaars meer uit. Ook de arm van Harm kon niet iedereen over de finish helpen.
Hoe het komt dat er zoveel wandelaars uitvielen weet de organisatie niet precies. Of de toenemende warmte een rol speelde kan de organisatie niet zeggen. Het Rode Kruis moest vandaag 780 blaren behandelen. Zo'n 150 mensen hadden een andere medische behandeling nodig, maar ernstige incidenten deden zich niet voor.
Het Rode Kruis liet wel weten dat sommige wandelaars niet genoeg eten en drinken onderweg. Daarom wordt er op hulpposten bouillon en zoute limonade uitgedeeld om het vocht- en zouttekort aan te vullen.

De dag van Groesbeek

Nadat op dag 1 al 715 lopers uitvielen mogen morgen nog 41.110 deelnemers zich melden aan de start. Daar wacht de 'bergetappe' over de Zevenheuvelenweg. De organisatie liet al weten dat er extra waterpunten komen en er meer medewerkers van het Rode Kruis worden ingezet. De temperatuur stijgt de komende dagen waarschijnlijk verder.