Beeldmateriaal journalisten afgepakt tijdens politie-actie

ZALTBOMMEL - De rechter-commissaris heeft tijdens de inval op een woonwagenkamp aan de Middelweide in Zaltbommel de camera's van twee persfotografen tijdelijk in beslag genomen.


Volgens de woordvoerder van de rechtbank Den Bosch Ilse Westenenk gebeurde dat na diverse waarschuwingen van de rechter-commissaris. De camera's werden na enige tijd teruggegeven maar het beeldmateriaal vooralsnog niet.

Inbeslagname camera door Rc bij inval hennepkwekerij Zaltbommel @nvj steunt journalist en eist materiaal terug #politiepers

— thomas bruning (@thomasbruning) May 27, 2014

Er stonden meerdere schermen om het kamp om de privacy van zowel de bewoners als de medewerkers te bewaken. Ook mocht de opsporingsmethode niet uitlekken.

Zojuist filmcamera van mij & collega @Reality_Photo in beslag genomen toen we op openbare weg opname's 1/2 @nvj @politieperskrt

— Meesters Multi Media (@bmeesters) May 27, 2014

Volgens de woordvoerder zou de rechter-commissaris dit meermalen hebben uitgelegd aan de fotografen met het verzoek te stoppen met filmen en fotograferen. Zij gaven hieraan geen gehoor en gingen door met het maken van beelden tussen de schermen door. De fotografen bevonden zich op de openbare weg. De NVJ heeft al toegezegd een van de journalisten bij te staan.Deel dit artikel: