Nieuws

Advocaat: Marian Heij niet vergiftigd

Advocaat: Marian Heij niet vergiftigd
De advocaat van de 56-jarige Nasr S.
ARNHEM - De advocaat van de 56-jarige Nasr S.
wil dat er een nieuw onderzoek komt naar de vergiftiging van de Wageningse boekenhandelaar Marian Heij. Een onafhankelijke deskundige heeft ernstige twijfels over de doodsoorzaak van de 60-jarige Heij.
Marian Heij overleed twee jaar geleden in het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Volgens artsen was ze vergiftigd met natriumazide. Haar echtgenoot Nasr S. kwam al snel als verdachte in beeld. Hij werd vorig jaar door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot 18 jaar cel voor moord. De man heeft altijd ontkend dat hij zijn vrouw vergiftigd heeft. 

'Onderzoek deugt niet'

Tijdens een zogeheten regiezitting voor het Hof in Arnhem kwam zijn advocaat dinsdagmorgen met forensisch deskundige dr. Spendlove op de proppen. Die heeft op verzoek van de verdediging opnieuw naar de zaak gekeken. Hij zegt dat het onderzoek van de NFI niet deugt. Volgens Spendlove is het goed mogelijk dat Heij helemaal niet is vergiftigd. Zo zou de hoeveelheid azide in haar lichaam niet dodelijk zijn. De arts zegt dat Heij ook kan zijn overleden aan hartproblemen, veroorzaakt door aderverkalking. Maar om dit zeker te weten, zou er opnieuw onderzoek moeten worden gedaan. Het hof beslist hier over twee weken over.
Het programma Dossier Gld maakte eerder een reconstructie van de zaak.