Brand in Goffert door kortsluiting

NIJMEGEN - Kortsluiting is waarschijnlijk de oorzaak van de brand die maandagochtend de businessruimte van stadion De Goffert in Nijmegen in de as legde.

Dat meldt de politie. Er is veel brand- en waterschade.

Anders dan de gemeente eerder meldde, was er voldoende bluswater. Uit voorzorg had de brandweer extra waterpunten aangesloten voor het geval de brand zou overslaan. Tegen negen uur was die de brand meester.

De brand trok veel bekijks. Ondanks een oproep van NEC om weg te blijven, trok het vuur zo'n 150 nieuwsgierigen. In de omgeving kan bruin water uit de kraan komen. Even doorspoelen, is het advies.

De brand werd gemeld door een schoonmaakster, die rond half acht het brandalarm hoorde afgaan. Toen ze ging kijken wat er aan de hand was, zag ze vlammen bij de bar in De Gaanderij. Even voor negen uur werd het sein 'brand meester' gegeven.

De eerstvolgende wedstrijd in De Goffert is 29 januari, tegen ADO Den Haag. Volgens een woordvoerder van de club kan dat duel in principe doorgaan; de tribunes, kleed- en persruimtes zijn niet getroffen. De kantoren blijven in elk geval maandag dicht.

De ravage in de businessruimte is groot. De ravage in de businessruimte is groot.
Een foto die via Twitter is verspreid Een foto die via Twitter is verspreid

 

Meer over dit onderwerp:
Betaald voetbal Brand NEC Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: