CDA Overbetuwe loopt zich letterlijk warm

OVERBETUWE - Met de gemeenteraadsverkiezingen over anderhalve week in het vooruitzicht, lopen veel partijen zich al een tijdje warm.

Het CDA in de gemeente Overbetuwse doet dit vandaag ook echt letterlijk.

Die loopt de 'CDA Overbetuwe Marathon' langs 11 kernen in de gemeente. Raadsleden Wijnte Hol en Dennis Janssen hebben de route uitgezet waarbij alle 11 Overbetuwse kernen worden aangedaan. De totale route bedraagt 42,3 km. Aan de Overbetuwe-Marathon doen CDA-leden, CDA-fractieleden, de lijsttrekker Jan van Baal en bestuursleden mee. Ook CDA-Europarlementariër Lambert van Nistelrooij trekt zijn sportschoenen aan om de eerste etappe van Elst naar Oosterhout te lopen. De deelnemers bepalen zelf welk deel van de route ze lopen, dat mag in eigen tempo. Op elke etappe lopen minimaal 2 CDA lopers mee. Een bus begeleidt de lopers.

Route

De route start om 09.30 uur bij de Grote Kerk van Elst en gaat via Oosterhout, Slijk Ewijk via Loenen naar Herveld. Daar is een stop bij de kantine van de voetbalvereniging. Leden van voetbalclub SVHA kunnen vervolgens bij de loop aansluiten. Daarna gaat de karavaan door naar Zetten en Randwijk. Na een korte pauze en vitaminestop bij vice-voorzitter en oud-fractievoorzitter Johan Peters lopen de deelnemers via de dijk naar Heteren. Via de Boltweg en voetbalvereniging RKSV in Driel, gaat de loop naar Homoet richting de laatste kern Valburg. Daarna is het nog een klein stukje terug naar Elst. Daar volgt voor alle deelnemers de ultieme zegetocht via de Dorpsstraat naar het gemeentehuis in Elst.

CDA-voorzitter en Overbetuws ereburger Jan Walraven zal de lopers daar ontvangen en hen het bordes ophijsen. De lopers verwachten rond half vier aan te komen.

Deel dit artikel: