Actie voor Nederlands koraal in Burgers' Zoo

ARNHEM - Honderden kinderen hebben zondag in dierentuin Burgers' Zoo in Arnhem actie gevoerd voor betere bescherming van de Nederlandse koraalriffen.

Het gaat dan om het tropisch koraal in Caribisch Nederland. Dat behoort volgens kenners tot de mooiste in het hele Caribisch gebied. De actie 'Gezond koraal? Help allemaal!' wordt gehouden door de Wereld Natuur Fonds-Rangers.

De actie loopt van 2 maart tot 31 mei. Presentator Levi van Kempen, bekend van het Ranger Dierenjournaal op Disney XD, doet de aftrap. Hij gaat samen met honderden kinderen de Nederlandse koraalriffen symbolisch kleur geven.

Nederlands koraal gezond houden

De WNF-Rangerclub wil meer aandacht geven aan de tropische koraalriffen in het Caribisch gebied. Het koraal ligt bij de drie eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Samen vormen zij Caribisch Nederland. Koraal is heel bijzonder. Het vormt een bron van leven voor dieren als zeeschildpadden, egelvissen, zeepaardjes, dolfijnen en walvissen. De koraalriffen in tropisch Nederland zijn nog vrij gezond en dat moet zo blijven, aldus het WNF. Door vervuiling, grote cruiseschepen, verkeerde visserij en steeds meer bebouwing aan de kust staat het behoud van het koraal onder druk. Daardoor krijgen vissen, schildpadden en dolfijnen het moeilijker. De parkwachters van Caribisch Nederland hebben hulp nodig om nog beter toezicht te kunnen houden op de onderwaterwereld. 

WNF-rangers

De bedoeling is dat duizenden WNF-Rangers en andere kinderen de komende maanden geld inzamelen voor de Nederlandse koraalriffen. Net als voorgaande jaren zullen zij door het hele land originele en verrassende acties verzinnen. De opbrengst wordt besteed aan bijvoorbeeld training en uitrusting van de parkwachters en beter toezicht op de legstranden van zeeschildpadden.

Deel dit artikel: