'Zwerfie' tegen troep op straat in Tiel

TIEL - De 'selfie' kennen we al, een foto die iemand van zichzelf maakt en op sociale media, zoals Twitter of Facebook plaatst.

Maar sinds enige tijd is er ook de 'zwerfie', een foto van zwerfafval op straat die op internet wordt gezet. Het CDA in Tiel maakt sinds kort zwerfies van zwerfafval in de Waalstad. Lijsttrekker Arjen Sijpkes vindt het onbegrijpelijk wat voor een troep er in zijn stad wordt achtergelaten, terwijl er volgens hem prullenbakken genoeg staan.

Geen verkiezingsstunt

Sijpkes loopt momenteel regelmatig met de iPad in de hand om de troep vast te leggen en te posten op twitter. Maar een verkiezingsstunt mogen we zijn actie niet noemen! 'Als je het alleen één keer in de vier jaar doet, schiet het niet op, je moet het permanent doen', zegt Sijpkes. 'Eigenlijk is campagne voeren, permanent campagne voeren.'

Opruimen en weggooien

Sijpkes en zijn partijgenoten in Tiel laten het niet bij fotograferen alleen. Ze rapen de boel ook op en gooien die in de prullenbak. Bij de Zaak van de Stad, het toeristisch informatiepunt van Tiel, heeft Sijpkes zelfs een grijper gekregen waarmee hij de rommel effectief te lijf kan gaan. Ondertussen steekt hij zijn verbazing niet onder stoelen of banken. 'Ik vond zelfs een verpakking van medicijnen met het adres van de gebruiker er nog op!', zegt Arjen Sijpkes verontwaardigd. En dat terwijl er op nog geen 15 meter verderop een prullenbak staat. Wie de zwerfies van het CDA in Tiel wil zien kan onder andere kijken op Twitter bij @ArjenSijpkes.

Weer een #zwerfie op het Plein in #Tiel . pic.twitter.com/alr5esBajn

— Arjen Sijpkes (@ArjenSijpkes) February 11, 2014
Meer over dit onderwerp:
Tiel Gelderland Stemt
Deel dit artikel: