Nieuws

Graafschap-spits Piotr Parzyszek naar Charlton Athletic

Graafschap-spits Piotr Parzyszek naar Charlton Athletic
De Graafschap heeft spits Piotr Parzyszek per direct verkocht aan Charlton Athletic.De 20-jarige jeugdinternational van Polen tekent voor 4,5 jaar bij de Engelse Championshipclub.
DOETINCHEM - De Graafschap heeft spits Piotr Parzyszek per direct verkocht aan Charlton Athletic.De 20-jarige jeugdinternational van Polen tekent voor 4,5 jaar bij de Engelse Championshipclub.
Hij had nog een contract tot 2016 bij de Doetinchemse voetbalclub, waarvoor hij dit seizoen al 16 keer scoorde. Charlton Athletic staat 22e in de Engelse eerste divisie en is de minst scorende club in die competitie.

'Volgende sportieve stap'

'Als speler heb ik mij bij De Graafschap kunnen ontwikkelen. Nu ben ik toe aan mijn volgende sportieve stap. Ik wil de supporters bedanken voor de steun, maar ook de club voor het vertrouwen', reageert Parzyszek.

'Trots als club'

'We hadden Piotr graag tot het einde van dit seizoen behouden. Maar wij zijn als club trots dat een speler, die uit de eigen jeugd komt, een dergelijke stap kan  maken', aldus technisch manager Roland Vroomans.
De Graafschap doet geen uitspraken over de hoogte van de transfersom. Een deel ervan vloeit overigens terug naar investeerders.