Nieuws

Oosterbeeks gezin op brandende veerboot

Oosterbeeks gezin op brandende veerboot
Het Oosterbeekse gezin Chamuleau zat op de veerboot van Newcastle naar IJmuiden die in de nacht van zaterdag op zondag in brand vloog.'We ontdekten eerst dat er brand was toen we een luid kabaal hoorden dat 10 minuten aanhield', zei Serge Chamuleau tegen de BBC.
ARNHEM - Het Oosterbeekse gezin Chamuleau zat op de veerboot van Newcastle naar IJmuiden die in de nacht van zaterdag op zondag in brand vloog.'We ontdekten eerst dat er brand was toen we een luid kabaal hoorden dat 10 minuten aanhield', zei Serge Chamuleau tegen de BBC.
'We gingen uit onze hut om te kijken wat er aan de hand was en hoorden van een andere passagier dat er brand was. We hebben ons aangekleed, het alarm ging af en we moesten naar buiten. Er was veel rook, je kon het ruiken.'

Twee arrestaties

Twee Britten zijn inmiddels aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand op de veerboot. Een 26-jarige man is gearresteerd op verdenking van brandstichting en een man van 28 is vastgezet omdat hij een opstootje zou hebben veroorzaakt.

23 gewonden

Bij de brand raakten 23 mensen gewond, onder wie twee Nederlanders. De Nederlanders en vier anderen moesten naar het ziekenhuis. De Nederlandse man en vrouw hadden ademhalingsproblemen.