Nieuws

Kamer eist uitleg in kwestie Achmea-Radboudumc

Kamer eist uitleg in kwestie Achmea-Radboudumc
Met uitzondering van de VVD-fractie wil de hele Tweede Kamer uitleg van minister Schippers over het weren van Achmea-verzekerden door het Radboudumc in Nijmegen.De Kamer vraagt zich af of een ziekenhuis patiënten van een bepaalde verzekeraar mag weren en of de Nederlandse Zorgautoriteit kan ingrijpen.
DEN HAAG/NIJMEGEN - Met uitzondering van de VVD-fractie wil de hele Tweede Kamer uitleg van minister Schippers over het weren van Achmea-verzekerden door het Radboudumc in Nijmegen.De Kamer vraagt zich af of een ziekenhuis patiënten van een bepaalde verzekeraar mag weren en of de Nederlandse Zorgautoriteit kan ingrijpen.
Volgens het CDA heeft Achmea klanten verkeerd voorgelicht. De partij wil weten of de verzekeraar aan zijn zorgplicht voldoet.
Volgens het ziekenhuis heeft Achmea te weinig zorg ingekocht. Gevolg is dat ziekenhuis al een groot aantal patiënten heeft behandeld, zonder dat Achmea de kosten vergoedt. Volgens de Raad van Bestuur van het ziekenhuis gaat het inmiddels om een bedrag van tussen de 8 en 10 miljoen euro, dat voor rekening van het ziekenhuis dreigt te komen.
Beide partijen zeggen te overleggen over de vereffening van de extra kosten en over ruimere productieafspraken, zoals dat heet, voor 2014.